Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αγορά κατοικίας χωρίς πόθεν έσχες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ακρίβεια και στερήσεις".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κατατέθηκε χθες στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2011, που θα γίνει νόμος του κράτους στις 22 Δεκεμβρίου. Είναι ένας προϋπολογισμός λιτότητας, που επιβάλλει 43 μέτρα, αξίας 14,33 δισ. ευρώ με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα πολύ λιγότερο, κατά 4,9 δισ.".

Η ΑΥΓΗ: "Προϋπολογισμός «ελεγχόμενης πτώχευσης".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έκδηλη ανησυχία στο Υπουργικό Συμβούλιο. Συνεργασία με Ν.Δ. ζητεί η Δαμαντοπούλου, αναγκαίο το χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, λέει ο Βενιζέλος".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέες θυσίες προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«κρύος ιδρώτας» έλουσε χθες τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου για τον Προϋπολογισμό, ο οποίος ανοίγει τον δρόμο για νέεςθυσίες από τους πολίτες".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βάζουν λουκέτο στα μισά νοσοκομεία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τώρα αρχίζει το «λουτρό αίματος» στη χώρα και ως πρώτο πεδίο σφαγής οι δήμιοι της Τρόικας και η κυβέρνηση του Μνημονίου επέλεξαν το χώρο της Υγείας, ενώ από τη λαιμητόμο των νέων μέτρων που προαποφάσισε η Διεθνής των Τοκογλύφων δεν θα γλιτώσουν ούτε οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος, ακόμα και οι πολύτεκνοι".

ΕΘΝΟΣ: "Ρύθμιση ανάσα για την πρώτη κατοικία".

 Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανάσα για την αγορά ακινήτων η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για 2 χρόνια το πόθεν έσχες για αγορά α΄κατοικίας. Παράγοντες των κατασκευαστών πιστεύουν ότι μέσα στο 2011 θα γίνουν 70.000 αγοραπωλησίες και θα επαναπατριστούν κεφάλαια".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Αθήνα του Καμίνη Μουσουλμανικό καμίνι".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ακόμα δεν ανέλαβε Δήμαρχος ο πρώην συνήγορος του Πολίτη και συν συνήγορος των λαθρομεταναστών και οι δεύτεροι έδειξαν στο Κέντρο της Αθήνας τι πρόκειται να επακολουθήσει".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Είδες ο Γιώργος; Από τα λεφτά υπάρχουν στο φέρτε τα λεφτά σας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακόμη πιο σκληρά μέτρα στον «κανονικό» προϋπολογισμό από το προεκλογικό σχέδιο προϋπολογισμού. Επιβεβαιώθηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο η πολιτική εξαπάτηση των πολιτών με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοί θα πληρώσουν τα «σπασμένα»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προβληματισμός και ανησυχία για το οικονομικό, αλλά πρωτίστως για το πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο οδεύουν η κυβέρνηση και η χώρα, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε ο Προύπολογισμός του 2011".

ΕΣΤΙΑ: "Στον αέρα ο Προϋπολογισμός".

 Η εφημερίδα τονίζει ότι "χθες η Κυβέρνησις κατέθεσε στην Βουλή τον Προϋπολογισμό 2011 που περιλαμβάνει και τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2010. Από αυτά προκύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι στόχοι τους οποίους είχε θέσει πέρυσι η Κυβέρνησις ήταν στον αέρα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τσακίζουν αγορά και εργαζόμενους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άγρια επίθεση στα νοικοκυριά, στους ανέργους, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους πολύτεκνους, αλλά και σε 10.000 εργαζόμενους που θα μείνουν στο δρόμο, εξαπολύει το 2011 η κυβέρνηση, με τις «ευλογίες» της τρόικας".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενδεχόμενο ανοιχτό οι απολύσεις στις ΔΕΚΟ".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέτρα συνολικού ύψους 14,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,5 δισ. είναι περικοπές δαπανών, ενσωματώνει το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατιας: "Αλλάζει η ζωή 768.000 δημοσίων υπαλλήλων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στο όριο της φτώχειας χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα. Η ανεργία προβλέπεται ότι θα αυξηθεί στο 14,6% το 2011 και στο 14,8% το 2012".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Προϋπολογισμός τρόικας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δημοσιονομική παρέμβαση ύψους 14,3 δισ. ευρώ προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το 2011, προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα στο 7,4% του ΑΕΠ. Πρόκειται για παρεμβάσεις και μέτρα που αφορούν τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των δαπανών".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Τσουνάμι νέων φόρων, σφαγή σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ".

 Η εφημερίδα γράφει ότι "με τη σφραγίδα της τρόικας και κάτω από τις αφόρητες πιέσεις και απειλές διαμορφώθηκε ο προϋπολογισμός του 2011 που φέρνει νέα βάρη σε όλους τους Ελληνες. Απολύσεις, περικοπές δαπανών και υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, νέοι φόροι, κλείσιμο οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου. Θα γίνουν δηλαδή όσα διαψεύδει η κυβέρνηση εδώ και βδομάδες".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ληστεύει άγρια το λαό ο κρατικός προϋπολογισμός".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ και στα εισιτήρια, οδηγούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην απόγνωση".
ΤΑ ΝΕΑ: "Πού θα βρεθούν 14.300.000.000 ευρώ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με περικοπές επιδομάτων υπαλλήλων ΔΕΚΟ, αυξήσεις τιμολογίων και εισιτηρίων, απολύσεις 10.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13%, αλλά και εξοικονόμηση δαπανών από τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία και την πάταξη της φοροδιαφυγής φιλοδοξεί η κυβέρνηση να μειώσει το έλλειμμα του 2011 κατά 2% του ΑΕΠ".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Και όποιος αντέξει... Προϋπολογισμός ανάγκης για το 2011".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στον ασφυκτικό κλοιό της ύφεσης - που οδηγεί σε έκρηξη της ανεργίας - και των ευρωπαίων εταίρων, οι οποίοι πιέζουν να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,4% που προβλέπει το μνημόνιο, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2011 με πρόσθετα μέτρα 6,1 δισ. ευρώ".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Στις ερπύστριες του Δ' Ράιχ".

 Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανοιχτή σύγκρουση με τη Μέρκελ και το κόμμα της για τις μίζες και τα δανεικά που μας έδινε, προκειμένου να αγοράζουμε «Λέοπαρντ», Siemens και κάθε γερμανικό προϊόν αξίας. Αντίδραση και από Γερμανούς ευρωβουλευτές".

City Press: "Μέτρα, νέα μέτρα και πρόσθετα μέτρα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "προϋπολογισμός 2011: 14,3 δισ. ευρώ μετατρέπονται σε θυσίες χωρίς ελπίδα. Υφεση 4,2% φέτος και 3% το 2011 παραδέχεται τώρα η κυβέρνηση".