Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδες!!!!


ΤΑ ΝΕΑ: "20%-40% κάτω οι αποδοχές στις συγκοινωνίες"
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχέδιο δραστικής περιστολής των δαπανών και μηδενισμού των ελλειμμάτων και στις ΔΕΚΟ του οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) προωθεί, μετά τον ΟΣΕ, η κυβέρνηση κάτω και από τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας. Μόνο το «πακέτο» των εργαζομένων προβλέπει ετήσιες περικοπές συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ - καθώς οι αποδοχές προβλέπεται να περικοπούν από 20% έως 40%!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στα 4 μέτρα"

Στο βασικό της θέμα η "Ε" επισημαίνει ότι "η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των θέσεων εργασίας σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η περικοπή της σπατάλης και η ύφεση είναι 4 εμπόδια που δεν θα αποφύγει η κυβέρνηση το 2011, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού".

Η ΑΥΓΗ: "Απόγνωση από τον προϋπολογισμό του Μνημονίου"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ακρίβεια, ανεργία, στέγνωμα της αγοράς και λουκέτα στις επιχειρήσεις, απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και διαφυγή καταθέσεων στο εξωτερικό προοιωνίζονται τα σκληρά μέτρα του προϋπολογισμού. Την Πέμπτη στάση εργασίας από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στις 15 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τριγμοί στο ευρώ από την αδιαλλαξία της Μέρκελ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τριγμούς στο ευρώ προκαλεί η αδιαλλαξία της Γερμανίδας καγκελαρίου ως προς τη δομή του μηχανισμού βοήθειας προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης. «Η κρίση του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τραπεζών στη Φραγκφούρτη κατηγόρησε τη Γερμανία για «έλλειψη αλληλεγγύης». Ο ίδιος δήλωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο»".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εμπλοκή με την τρόικα λόγω ΓΕΝΟΠ"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το δικαίωμα να ρυθμίζει όχι μόνο το περιεχόμενο των συζητήσεων αλλά ακόμη και τις συναντήσεις της υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνας Μπιρμπίλη με την τρόικα διεκδικεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: " Χαμένος στη...μετάφραση"
"Η δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι «μία συμμετοχή των ιδιωτών στο χρέος είναι απολύτως λογική, επί της αρχής» έστειλε στο...κόκκινο το Χρηματιστήριο της Αθήνας και έσπειρε τον πανικό στις αγορές", σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Στεγνώνει την αγορά ο προϋπολογισμός"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης δεν κατάφερε να περιορίσει τις απαιτήσεις της Τρόικας και να αποτρέψει στον Προϋπολογισμό 2011 μια καταιγίδα πρόσθετων φόρων, την τρίτη κατά σειρά αύξηση του ΦΠΑ, να ελέγξει τον υψηλό πληθωρισμό, να παρατείνει το δανεισμό και να σταματήσει τη συρρίκνωση της κατανάλωσης".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να σημάνει συναγερμός κόντρα στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ που κηρύσσει εχθρούς τους λαούς"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η Σύνοδος Κοφυφής του ΝΑΤΟ, με την ενεργητική συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, κήρυξε εχθρούς όλους τους λαούς και αποφάσισε να εξαπολύει προληπτικούς πολέμους σε όποιον λαό δε σκύβει το κεφάλι. Η συμμετοχή της Ελλάδας και η αποδοχή της «αντιπυραυλικής ασπίδας» στο Αιγαίο είναι μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ του Σαββατοκύριακου: "Ποιοί οι πέντε στόχοι της Ν.Δ."
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πέντε άμεσους στόχους σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής ζωής του τόπου αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ.. Μεταξύ αυτών είναι: πρόταση ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, να προβληθεί το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει η Ν.Δ., θέσεις της Ν.Δ. για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας".
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Αλλοι πεινάνε και άλλοι...γλεντάνε"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ομάδα ελεγκτών της τρόικας ξενύχτησε μετά...θεαμάτων στην πρεμιέρα του Νότη. Καλύπτουν την κραιπάλη λέγοντας ότι «κατασκόπευσαν» το night life των χρεοκοπημένων Ελλήνων".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών ο διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο που διέφυγε από την Ελλάδα ο Volker Jung και το πολιτικό, διπλωματικό και δικαστικό παρασκήνιο που προηγήθηκε δημιουργούνται από τη συνέντευξη - ποταμό που είχε δώσει το πρώην ανώτατο στέλεχος της Siemens σε γερμανική εφημερίδα πέντε εβδομάδες πριν τη φυγή του".
ΕΘΝΟΣ: "Τα επιδόματα που κόβονται σε Δημόσιο - ΔΕΚΟ"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "«τυφώνας» νέων περικοπών θα σαρώσει ειδικά επιδόματα και πρόσθετες παροχές σε υπουργεία και ΔΕΚΟ. Το «μαχαίρι» των μειώσεων θα μπει βαθύτερα στα «ρετιρέ» του Δημοσίου. Οι επώδυνες αυτές αλλαγές θα προκύψουν στον «στενό» δημόσιο τομέα με την ενεργοποίηση του ενιαίου μισθολογίου, για το οποίο η τρόικα πιέζει να ετοιμαστεί το συντομότερο δυνατό".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ του Σαββάτου: "Συμπαιγνία κράτους - Εκκλησίας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "προσπαθούν και οι δύο πλευρές για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία να μας σφραγίσουν κοιμισμένους για το 666".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Σαββατοκύριακο: "Αποκαλύψεις-βόμβα για την οικονομία από ξένο οίκο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η χώρα δεν θα καταφέρει να λάβει την τρίτη δόση του δανείου, θα βρεθεί ξανά στη δίνη των αγορών και θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, προκαλώντας τριγμούς στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι αποκαλύψεις στη νέα έκθεση της High Freguency Economics, η οποία παρουσιάζει ημερήσιες αναλύσεις για την παγκόσμια οικονομία και ειδικεύεται σε θέματα ΗΠΑ και των χωρών της G7".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μειώσεις έως 30% στις αποδοχές 768.000 δημοσίων υπαλλήλων"
"Σχέδιο-σοκ για μειώσεις αποδοχών έως και 30% σε 768.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στόχος είναι οι αμοιβές των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα να συγκλίνουν σταδιακά με τα πολύ πιο χαμηλά επίπεδα των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα και οι μισθολογικές δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού να περιορισθούν σημαντικά!", σύμφωνα με την εφημερίδα.
ΕΣΤΙΑ: "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "επί δεκαετίες το δημοσιονομικό σύστημα της χώρας μας κινείται σε λάθος βάση. Οι ελληνικές κυβερνήσεις πρώτα ορίζουν τί θέλουν να δαπανήσουν ως κράτος και εν συνεχεία προσαρμόζουν τα έσοδα που θα εισπράξη το δημόσιο για να καλύψη τις προκαθορισμένες δαπάνες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σφαγή στο Δημόσιο"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σάλος έχει ξεσπάσει, ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ενώ αναμένονται τεράστιες περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της σταδιακής εφαρμογής από το 2011 του ενιαίου μισθολογίου".
ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Γκρινιαλόγκα. Ανοιχτό μέτωπο με Καραμανλή. Θέλουν συναίνεση οι κορυφαίοι. Απειλεί με αλλαγές ο Σαμαράς"
"Το καταστροφικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν πράγματι «ολική επαναφορά» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όχι όπως την εννοούσε επιπόλαια ο αρχηγός της. Η Ρηγίλλης ξαναγύρισε στο «νησί» της γκρίνιας, της ηττοπάθειας και της εσωστρέφειας - κλίμα που δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ.", σύμφωνα με την εφημερίδα.