Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

«Δεν θα εγκαταλείψουμε το Αφγανιστάν» λέει ο Μπ. Ομπάμα

Τη διαβεβαίωσή του εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του σε πορτογαλική εφημερίδα ότι ακόμη και όταν ολοκληρωθεί η περίοδος μετάβασης που θα οδηγήσει τους Αφγανούς να αναλάβουν την ευθύνη της ασφάλειας της χώρας τους, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουν.
Ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πούμπλικο", δήλωσε ότι στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Λισαβόνα, θα γίνει προσπάθεια εναρμόνισης των διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσει η μεταβατική περίοδος που θα επιτρέψει στους Αφγανούς να αναλάβουν στην αρχή της επόμενης χρονιάς την ευθύνη για την ασφάλειά τους σε όλη τη χώρα.
Τόνισε δε, ότι ένας από τους στόχους αναφορικά με το Αφγανιστάν είναι να υιοθετηθεί ο στόχος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, που θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή πριν από το τέλος του 2014".
"Ακόμη κι αν οι μειώσεις των στρατευμάτων και η εν λόγω μεταβίβαση αρχίσουν τον επόμενο Ιούλιο το ΝΑΤΟ όπως και οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να σφυρηλατήσουν μια διαρκή σύμπραξη με το Αφγανιστάν με τρόπο που να είναι σαφές ότι τη στιγμή που οι Αφγανοί θα αναλάβουν τις επιχειρήσεις, δεν θα τους εγκαταλείψουμε μόνους τους" τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
από enet.gr